Snel naar
Inhoud

Herkomst vlees

Ons vlees komt van bekende boeren en veehouders, waar wij al jarenlang prettig mee samenwerken.

Rundvlees
Ons rundvlees is afkomstig uit Brabant, waar de boer de koeien zelf fokt en mest. De dieren staan veel buiten, hebben een fijne leefomgeving en worden ook in de buurt geslacht. Hierdoor blijft de cirkel klein en de lijnen kort. We werken daarbij met hele runderen van het type Belgische blauwe.

Varkensvlees
Gezonde voeding en welzijn voor onze dieren. Wij hebben gekozen voor kwaliteits scharrel varkensvlees van Le Porc Fermier. Deze varkens zijn in alle rust en met zorg opgegroeid in de Ardennen in omgeving van Malmedy. De varkens krijgen een gezonde voeding, en groeien op onder de allerbeste omstandigheden.

  • De stal moet voorzien zijn van natuurlijk en voldoende licht .
  • Elk varken moet over een minimumoppervlakte beschikken om vrij te kunnen bewegen.
  • De ligruimte moet degelijk, netjes en droog zijn, hier wordt stro of zaagsel voor gebruikt.
  • De stal moet goed geventileerd worden.

Kippenvlees
Naast regulier kippenvlees werken wij ook met kip van Tante Door. Een 100% Hollandse kip die natuurlijk opgegroeid is. De kippen van Tante Door worden ambachtelijk verwerkt, hebben een natuurlijk dag- en nachtritme en zijn antibiotica-vrij.