Zeeuws scharrelvarken

De varkens worden op milieu en diervriendelijke wijze gehouden.  In een ruime stal met volop stro, een buitenloop en volop daglicht. Een belangrijk deel van het voer wordt verbouwd op het akkerbouwbedrijf, en de mest van de varkens wordt gebruikt op eigen land. Ook aan het milieu is gedacht, de stal is uitgerust met een biologisch-luchtwassysteem.

Waarom het Zeeuwse scharrelvarken?

  • Het varken dat van onze boerderij komt heeft  een goed leven gehad.
  • De varkens liggen in het stro en eet ook veel stro.
  • Kan naar buiten (leeft niet in de ammoniaklucht).
  • De staarten worden niet afgeknipt.
  • Omdat we geen megastal hebben en onze varkens niet als kasplantjes worden opgekweekt, is het gebruik van antibiotica niet nodig.
  • Antibioticavrij vlees.
  • Korte reistijd naar een slachthuis in de regio (30min) dus geen urenlange stress in een overvolle vrachtwagen.

Historie

De familie Stoutjesdijk heeft al sinds 1932 een agrarisch bedrijf in Nieuwerkerk. Vroeger was het een gemengd bedrijf met koeien en akkerbouw. In 1960 zijn de koeien weggegaan en zijn er varkens voor in de plaats gekomen. De varkens werden in hokken op  stro en met buitenuitloop gehuisvest. Van 1970 tot 1980 zijn de stallen aangepast. Het stro maakte plaats voor betonnen roosters, de buitenuitloop verdween en de ramen werden geblindeerd. Zo kon men goedkoper produceren. Wel moesten met deze manier van huisvesten de staarten afgeknipt worden omdat de varkens uit verveling kannibalisme gingen vertonen.  

Daarnaast verkopen wij Ibérico varkensvlees

Het Ibérico varken is uniek in zijn soort en groeit op een even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat  als de Spaanse omgeving. Het vlees van het Iberische varken is niet alleen een gezonde aanrader, maar ook een ware delicatesse. In een landschap van steen- en kurkeiken loopt het Ibérico-varken vrij rond te scharrelen. De genetische eigenschappen van het Iberische varken leveren vleesproducten op die, net als olijfolie, rijk zijn aan enkelvoudige onverzadigde vetten. Dit alles heeft een positief effect op de vetten die in ons bloed aanwezig zijn en maakt dat zowel het totale cholesterolgehalte in het bloed daalt als ook het LDL-cholesterol, het slechte cholesterol. Buiten de gezonde eigenschappen van het vet van het vlees, zorgt het intramusculaire vet ook ervoor dat het vlees smelt in de mond. Een ware delicatesse. Ibérico varkensvlees is een lekkere verrassing voor elke culinaire liefhebber.

Jeroen van Geest, Keurslager

Dijkshoornseweg 21
2635EJ Den Hoorn
0152614771
0152577188

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten