Terug in de tijd

Historie

In 1957 starten de ouders van Jeroen van Geest, Theo & Corry van Geest, een slagerij aan de Spoorsingel in Delft. Jeroen heeft hier van kleins af aan meegeholpen. Hier is de droom begonnen om slager te worden en zelf een slagerij te beginnen. Jeroen volgt de SlagersVak-Opleiding en gaat werken bij een slagerij in Pijnacker waar het slachten nog door de slager zelf gedaan werd.
Daarna werkte Jeroen nog bij slagerijen in De Lier en ’s Gravenzande. In 1993 was het zover, een eigen slagerij! In de mooie winkelstraat Dijkshoornseweg in Den Hoorn wordt de slagerij van de familie Van Rooijen door Jeroen overgenomen. In mei 2014 is Jeroen lid geworden van de Vereniging van Keurslagers en prijkt de ‘K’ op de gevel.

Historie

Wat is er allemaal veranderd in 25 jaar?

Tegenwoordig wordt er veel minder zout gebruikt en zitten er minder vetrandjes aan vlees. Ook zijn er veel meer snel klaar producten in het assortiment gekomen, denk bijvoorbeeld aan de slavink en de hamburger. Daarentegen zijn er ook producten waar bijna geen vraag meer naar is, bijvoorbeeld zure zult en bloedworst.

De bewustwording van de consument vraagt ook een andere aanpak door de slager. Zo is het belangrijk om duidelijk aan te geven wat de herkomst van het vlees is. Ook wil de consument van alles weten over bereidingstechnieken en zien we dat er bijvoorbeeld met stoofvlees weer terug gegaan wordt naar de basis.

Jeroen vindt het belangrijk maatschappelijk ook zijn steentje bij te dragen. dit doe hij door bijvoorbeeld stageplekken aan te bieden en zo studenten uit binnen- en buitenland een kans te geven het slagersvak te leren.

Jeroen zocht 25 jaar geleden nog het vlees zelf uit op de veemarkt in Leiden en kocht daar met handje klap een koe, die zelf geslacht werd.

Jeroen van Geest, Keurslager

Dijkshoornseweg 21
2635EJ Den Hoorn
0152614771
0152577188

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten